Persze! Íme egy egyedi változata a csőben sült túrós csuszának: **Sütőben készült túrós tészta különlegesség** Képzeld el, ahogy a friss, lágy tésztadarabok összeolvadnak a gazdag túrókrémmel, miközben az ízek harmóniája átjárja a konyhát. Ezt a finomsá


A csőben sült túrós csusza első lépéseként a kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk, a kolozsvárit pedig felcsíkozzuk és egy kisebb lábasban ropogósra pirítjuk. A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett időintervallum alsó határáig, majd leszűrjük, és egy tálban összekeverjük a szalonnapörcökkel és a kisült zsír felével. Nem baj, ha nem fő meg teljesen a tészta, hiszen a végső puhaságát majd a besamelben sütve nyeri el.

A besamelhez felforraljuk a tejet, a vajat pedig megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és sűrűsödésig kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk.

A tésztához alaposan összekeverjük a túrót, a tejfölt és a besamel mártást. Ha szükséges, egy csipet sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát is. Egy 15×25 cm-es tepsit vékonyan kikenünk a megmaradt szalonnazsírral, majd belesimítjuk a tésztás keveréket. A tetejét egy réteg tejföllel megkenjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Related posts