Egyre növekvő tendencia figyelhető meg Németországban, ahol a gazdák egy új, innovatív módszerrel állnak elő a zöldségek termesztésében. Vajon milyen titkokat rejtenek ezek a modern megközelítések? - Agrárszektor


A Portfolio Csoport idén már 13. alkalommal hívja életre a siófoki Agrárszektor Konferenciát, amely az agrárium egyik legfontosabb és legnagyobb szakmai eseményének tekinthető. A decemberi rendezvény keretében immár 11. alkalommal osztjuk ki a tíz kategóriában meghirdetett rangos agrárdíjakat. Ezekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai teljesítménnyel rendelkező képviselője pályázhat vagy nevezheti magát.

Az utóbbi időszakban egyértelmű tendencia figyelhető meg, miszerint a német mezőgazdasági termelők fokozatosan egyre nagyobb kiterjedésű területeken választják az organikus termesztési módszereket. Ez a sárgarépa esetében sem kivétel, hiszen a FruitVeb beszámolója szerint 2024-re a német sárgarépatermés 22%-a már biológiai úton termesztett zöldség lesz.

Az idei szezon kezdetén a meine-Möhren.de újságírói Hubert Merz, a Baden-Württemberg régióban dolgozó termelő, érdekes gondolatokat osztott meg az organikus termesztésről szerzett tapasztalataival kapcsolatban.

A sárgarépaföldünk szinte életre kelt, és ez mindenütt nyilvánvaló: a növények között zümmögés és csiripelés hallatszik, ahogy a sokféle rovar és madár, valamint a színes gyomnövények varázslatos módon egy apró természeti paradicsommá alakítják a területet. Ez a gazdag sokszínűség nemcsak a tájat élénkíti, hanem jótékony hatással van a talajra, a vízre és a levegőre is, harmonikus egyensúlyt teremtve az ökoszisztémában.

Az organikus vagy bio termesztésű sárgarépa tenyészideje általában valamivel hosszabb, mint a hagyományosan termesztett fajtáké. Az eső azonban most minden növénynek jót tenne, mert Németországban is aszályos körülmények uralkodnak július elején.

Related posts