A csirkehús nem a legjobb választás, ha alacsony koleszterinszintű húsra van szükségünk.


Online, valamint néhány hentesüzletben itthon is hozzájuthatunk.

A legalacsonyabb koleszterintartalmú hús nem egy átlagos szárnyas vagy halhús, hanem a strucchús - írja az nlc.

Azok, akik az egészséges, alacsony koleszterintartalmú étkezést részesítik előnyben, még a csirkénél vagy a pulykánál is jobban járnak azzal, ha az itthon még egzotikusnak tartott struccok húsából készítenek maguknak ételt. Míg a marhahúsban 90-100 mg koleszterin található, a csirkében már csak 85 mg, azonban ez még mindig lényegesen több, mint az az 58 mg, amennyit a strucchús tartalmaz. Emellett ez az étel fehérjében gazdag és telített zsírsavakat, valamint cinket és vasat tartalmaz, így ideális választás a szív- és érrendszeri egészségünk megőrzése érdekében. A vörös húsok minden előnye megtalálható benne, azok hátrányai nélkül, ráadásul könnyed, és nincs erős szaga vagy nehéz állaga. A strucchúst speciális hentesüzletekben vagy online szerezhetjük be, és közepes lángon ajánlott elkészíteni, ugyanis az alacsony zsírtartalma miatt gyorsan kiszáradhat.

Related posts