Nem tudod, mihez kezdj a szilveszteri virsli maradékaival? Itt a tökéletes recept, ami segít!
A szilveszteri bulik elmaradhatatlan fogása a lencse mellett a virsli, de mi a helyzet a megmaradt étellel? Ne hagyd, hogy a felesleg kárba vesszen! Készíts belőle egy gyors és ínycsiklandó ételt, ami nemcsak finom, hanem tápláló is. A zöldborsós virslipörkölt kiváló alternatíva, hogy hasznosítsd a maradékot, miközben egy könnyed, mégis ízletes fogást varázsolsz az asztalra, ami akár az ünnepek utáni diétába is belefér. Ráadásul mindössze 10 perc alatt elkészíthető, így bárki könnyedén elkészítheti ezt a különleges ételt a család számára!
Első lépésként finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, míg a virslit karikákra szeleteljük. Egy serpenyőben, egy kevés olajon, üvegesre dinszteljük a hagymákat. Ezt követően hozzáadjuk a pirospaprikát, és egy kis hideg vízzel meglocsoljuk, hogy ízletes alapot készíthessünk. Végül belekerül a sűrített paradicsom és a mustár, amelyek együttesen még gazdagabbá varázsolják az étel ízét.
Miután alaposan összedolgoztuk az alapanyagokat, belekeverjük a virslikarikákat és a zöldborsót. Ha szükséges, egy kevés vízzel meglocsolhatjuk, hogy a hozzávalók harmonikusan egyesüljenek. Ízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk az egészet. Amikor a keverék már szépen összeállt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, amely gazdag krémességet kölcsönöz a pörköltnek, végül pedig friss, apróra vágott petrezselyemmel hintsük meg az ételt.
Az ételt párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálalva varázsolhatunk az asztalra egy ízletes és laktató fogást, ami pillanatok alatt elkészül. A zöldborsós virslipörkölt remek lehetőség arra, hogy a megmaradt virslit felhasználjuk, és egy igazán különleges csemegét kínáljunk az egész családnak. Ez a kényeztető étel garantáltan mindenki ízlését elnyeri, és egyúttal a hétköznapok gyors megoldásainak egyik gyöngyszeme lesz!