Hozzávalók: - 500 g friss jalapeno paprika - 500 ml ecet (lehet alma- vagy fehér ecet) - 250 ml víz - 2 evőkanál cukor - 1 evőkanál só - 2-3 gerezd fokhagyma (opcionális) - Fűszerek ízlés szerint (pl. babérlevél, fekete bors, koriander) Elkészítés: 1. **

A házi savanyított jalapeno elkészítése igazi élvezet! Kezdjük azzal, hogy a fehérborecetet összeforraljuk a vízzel, a cukorral és a sóval, így egy ízletes páclevet kapunk. Miközben ez a fűszeres elegy rotyog, felkarikázzuk a jalapeno paprikákat. De vigyázz, utána mindenképp alaposan mosd meg a kezed, mert a csípős paprika meglepetésekkel szolgálhat! 😀
Az üveg aljára helyezzünk néhány szál friss kaprot, majd jöhet egy réteg jalapeno karika. Ezt követően ismét egy kis kaporral hintázzuk meg, majd adjunk hozzá fokhagymagerezdeket és néhány szemet az egész borsból. A rétegezést a maradék jalapeno karikával zárjuk, végül a tetejére egy gazdag adagot szórjunk a friss kaporból.
A forró ecetes levet rálocsoljuk a jalapenóra, majd hermetikusan lezárjuk az edényt. Legalább 24 órán át pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Hűtőszekrényben akár több hétig is eltartható.