Úgy tűnik, hogy a Wendy's újra megfontolja a magyarországi visszatérést, és jelenleg partnereket keres a lehetséges új nyitáshoz. Az amerikai étteremlánc izgalmas lehetőségeket rejt magában, és a hazai gasztronómiai piac számára friss színt hozhat. A híre

Felfedeztünk számotokra hét egyedi hangulatú kerthelyiséget, amelyeket örömmel ajánlunk figyelmetekbe. A Gundel Étterem és Kert eleganciájával, a Bazaar Budapest vibráló atmoszférájával, a Szaletly Vendéglő és Kert barátságos légkörével, az Este11 különleges bájával, az Arquitecto Pitpit kreatív dizájnjával, a Fióka meghitt csöndjével és az Émile varázslatos hangulatával mind-mind különböző karakterekkel rendelkeznek. Azonban egy dolog közös bennük: mind tökéletes menedékhelyek a város nyüzsgésének elől.
A Gundel Étterem és Kert Budapest szívében, a varázslatos Városliget ölelésében kínál menedéket a mindennapi nyüzsgés elől menekülőknek. Az elegáns, klimatizált belső terek hűsítő búvóhelyként szolgálnak a forró nyári napokon, míg a századelős hangulatú, egyedi kerthelyiség felfedezése sem maradhat ki a látogatásból. Itt minden részlet a kényelem és a stílus jegyében született, hogy a vendégek valódi élményekkel gazdagodhassanak.
A békés ebédek és a délutáni kávézások során a varázslatos hangulatot a lágy fények és élőzenei előadások emelik ki, melyek felejthetetlen élménnyé varázsolják az esti vacsorákat.
Az étlapunk a magyar konyha időtlen klasszikusait modern csavarral tálalja. A nap folyamán folyamatosan változó kínálatunkban mindig felfedezhetők a Gundel hagyatékának ínycsiklandó fogásai, valamint a nemzetközi ízek kedvelőinek is tartogattunk meglepetéseket. Az új étlap egyik csúcsfogása a különleges, csirkéből készült Mátrai borzaska, amely letisztult ízeivel hódít, valamint az aszalt meggyel gazdagított Gundel csokoládétorta, ami igazi ínycsiklandó zárása lehet egy étkezésnek. A vegán vendégeink számára pedig külön menüsor készült, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő fogásokat. A gazdag borválaszték mellett a klasszikus limonádé és kávé is különleges tálalásban érkezik az asztalunkra, hogy még ünnepibbé varázsolja az élményt.
A Gundel Kert programkínálata színes: rendszeresen tartanak zenés-táncos esteket, főleg a 40 év feletti korosztály számára, ahol vacsora mellett élőzenére lehet táncolni. Ezen kívül júliusban Zséda élő koncertje is várja a vendégeket, mely vacsorával egybekötve biztosan különleges élményt nyújt majd. A programra mindenképpen érdemes előre foglalni.
Bár elsőre jelentéktelennek tűnhet, mégis lényeges szempont, hogy a Gundel Kert kifejezetten kutyabarát környezetet biztosít. Ennek köszönhetően a család minden egyes tagja, beleértve a négylábú barátokat is, igazán otthon érezheti magát ebben a különleges helyszínen.
Összességében a Gundel Kert nem csupán egy étterem, hanem egy varázslatos élményhelyszín, ahol a történelem és a modern kor egyedülállóan egyesül. Itt minden érzékünk számára felfedezni való és pihenésre csábító élmények várnak ránk.
Amikor a Dob utcán sétálva észreveszed a Bazaar feliratot, és belépsz az ajtón, egy varázslatos világ kapujában találod magad. Szinte felfoghatatlan, hogy ez a buja zöld növényekkel teli belső udvar a bulinegyed szívében rejtőzik. Ez a különleges, oázisra emlékeztető tér egyszerre hívogató és meghitt, ahol a természet és a modern dizájn tökéletes harmóniában egyesül.
A Bazaar egy nagyobb épületegyüttes része, amelyben hotel és olasz étterem is működik, de maga a kerthelyiség külön világ: könnyed koktélok, közép-keleti és mediterrán inspirációjú fogások, barátságos, mégis pörgős hangulat.
Az étlap szívében a faszenes grill varázslatos aromái és a friss, szezonális alapanyagok harmóniája található. A BBQ csirkeszárnyak, a lédús pulled pork és a fűszeres dukkah padlizsán mind remek példák arra, hogyan lehet a hagyományos ízeket modern köntösbe bújtatni. A vegetáriánus ételek is egyedi karakterrel bírnak, nem csupán kiegészítőként, hanem igazi főszereplőkként tündökölnek. A desszertválasztékban pedig olyan különlegességek várnak, mint a klasszikus crème brûlée, a kókuszos-mangós tápiókapuding vagy a kürtőskalács, amelyet belga csokoládé mousse-szal koronáztunk meg – ezek az édes finomságok pedig könnyed, mégis felejthetetlen záróakkordot adnak az étkezésnek.
A Bazaarban a bazári vibrálás és a kert idilli csendje tökéletes harmóniában találkozik. Már délután beköszönt a hangulatos kerti buli érzése, ahol mindenki otthon érezheti magát. Ahogy lemegy a nap, a helyszínt DJ-szettek, ínycsiklandó látványkonyha és lágy, meleg fények varázsolják el, így minden este egy felejthetetlen élménnyé válik.
Fedezd fel a városi élet szívében rejtőző oázist, ahol a pihenés eleganciája és a természet harmóniája találkozik. Itt minden részlet a nyugalomra és a frissítő élményekre összpontosít, biztosítva, hogy a városi forgatagból való kiszakadás valóban különlegessé váljon.
A Szaletly Zugló szívében, a Stefánia úton helyezkedik el, mindössze néhány percnyi sétára a gyönyörű Városligettől. A név nem véletlen: a "szaletli" egy osztrák-magyar hagyományú kerti pavilon, amely nem csupán a helyszín elnevezését, hanem annak egyedi karakterét is megformálja. A kert központi eleme ma is egy ilyen pavilon, amely időtálló hangulatával hidat képez a múlt és a jelen között.
A szaletli melletti területen világos árnyalatú, modern bútorok és számos fehér elem, valamint buja zöld növényzet együttese alkotja azt az eklektikus, mégis elegáns légkört, amely a Szaletly Kert igazi védjegyévé vált. Ez a vizuális összhang nem csupán esztétikai élményt nyújt, hanem a konyha filozófiáját is tükrözi: a hagyományos magyar ízeket kortárs és környezettudatos szemléletmóddal ötvözi.
Az új étlap igazi gyöngyszemekkel várja a vendégeket, és kiemelkedik közülük egy régóta várt visszatérő: a rakott krumpli, amely a közönség kedvence. Ez a fogás meglepően friss, új megjelenéssel bűvöl el minket, miközben ízvilága ismerős és megnyugtató. (Ne felejtsd el kérni hozzá a házi kovászos uborkát, mert az elengedhetetlen!) A desszertek terén is hasonló frissesség jellemzi az ajánlatot. Például a máglyarakás egy klasszikus finomság, amely modern, elegáns köntösben tálalva érkezik az asztalodra.
A kerthelyiség igazi baráti oázis, ahol a levegő friss és a hangulat intim. Az elkülönített boxok tökéletesek egy meghitt randevúhoz, míg a nagyobb asztalok baráti összejövetelek vagy családi össznépi mulatságok helyszínéül szolgálnak. A nyári estéket élőzene varázsolja még különlegesebbé, délután pedig egy ínycsiklandó házi fagylaltért is érdemes betérni, hogy igazán felüdüljünk.
A Szaletly olyan hely, ahol a magyar konyha iránti tisztelet, a tudatos szemlélet és a jól átgondolt dizájn találkozik: napközben és este is kellemes menedék Zuglóban.
Az Este11 négy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a gyönyörű Feneketlen-tó szomszédságában. Eleinte egy laza, baráti grillezős hely volt, ahol a koktélok mellett a jókedv és a nevetés volt a főszereplő. Az évek során azonban folyamatosan fejlődött és finomodott, így mára egy igazán karakteres, gasztronómiailag is impozáns hellyé nőtte ki magát. A programkínálat is jelentős bővülésen ment keresztül: ma már az esti DJ-szettek éppúgy hozzájárulnak a hangulathoz, mint a kifinomult jazz sessionök vagy a vibráló tech house esték. A zene nem csupán háttér, hanem egy élmény, amely lehetővé teszi a baráti beszélgetéseket is, így mindenki megtalálhatja a számára ideális pillanatokat.
Ez a helyszín több mint 200 fő befogadására képes, ugyanakkor megőrzi a meghitt, barátságos atmoszféráját. Ideális választás, ha kettesben szeretnétek eltölteni egy romantikus estét, de nagyobb társaság számára is tökéletes, hiszen bőven van hely a kényelmes ünnepléshez.
A gasztronómia világában mára már valódi ékként csillog a változatosság: a laza street food élvezete mellett idén feltűnt a Digó, ahol a tradicionális nápolyi stílusú pizzák kemencében készülnek, így igazi ízélményt nyújtanak. A menüben helyet kapott a focaccia és az antipasti is, tehát akár egy felejthetetlen olasz vacsorát is rendezhetünk náluk, ahol minden falat egy újabb utazás Itália szívébe.
Az italválaszték terén kiemelkedőek: a gazdag helyi és nemzetközi borok mellett sokan úgy vélik, hogy itt található a város egyik legfinomabb Pornstar Martini-ja. Ezen felül, az idei nyáron a klasszikus ital fagyasztott változatának elkészítésével is kísérleteznek.
Valószínűleg már találkoztatok a Padrónnal - ezzel a belvárosi spanyolos tapas bárral, ahol a vendégek szorosan összeérnek, és minden falat közös élményként születik. De van egy másik hely is a tulajdonosi csapat portfóliójában: a Pitpit. Ez a hely nemcsak a közös étkezés örömét kínálja, hanem egy tágasabb, légiesebb és igazán egyedi atmoszférát teremt, ami eltér a Padrón által nyújtott élményektől.
A nyolcadik kerület szívében, a MÉSZ-székház impozáns műemléképületének pincéjében lelhetjük meg ezt a különleges helyet. Télen és borongós időben a boltíves, varázslatos pince ad otthont a látogatóknak, míg a nyári hónapokban megnyílik a belső udvar, amelynek egyedi atmoszférája a jó időben még vonzóbbá teszi a helyszínt.
A Pitpit konyhája igazi kozmopolita ízutazás, melynek mélyen gyökerező spanyol hagyományai vannak. Olyan nyitottsággal és kreativitással formálja az ételeket, ahogyan a spanyol gasztronómia is teszi, lehetővé téve, hogy különböző kultúrák ízei és alapanyagai harmonikus elegyet alkossanak. Mindez azonban mindig a Pitpit saját egyedi stílusán keresztül szűrődik, így minden falat egy új felfedezés.
Az étlap valódi gasztronómiai kincsesbányája: felfedezhetjük a különleges ínycsiklandó fogásokat, mint a borjúmirigy krémes burgonyapürével, vagy a fekete tintahalrizottót gazdagító polip. De a klasszikus tapasok is megérdemlik a figyelmet. Ilyen például a pikáns patatas bravas, a maldonsóval fűszerezett, tűzpiros padrón paprika, az ínycsiklandó olívabogyó-válogatás, valamint a fokhagymás-chilis olajban sült garnéla, amely minden falatnál elvarázsol. Még a legegyszerűbb ételeknél is érezhető a gondosan megálmodott ízek harmóniája – az olívabogyó-válogatásban pedig a különböző ízek és textúrák gazdag palettája köszön vissza, ami igazi ízbombát jelent a kulináris élmények kedvelőinek.
A megosztásra szánt tapasok mellett természetesen italok is dukálnak: élvezhetitek a csapolt vermut frissítő ízét, de többféle ízesített kombucha is vár rátok.
A Pitpit egyszerre otthonos és izgalmas. Olyan hely, ahol érdemes több fogást végigkóstolni, de akkor is maradandó élményt ad, ha csak egy italra ültök le ebbe a varázslatos, rejtett udvarba.
A Fióka immár 11 éve a 12. kerület gasztronómiai színterének kiemelkedő szereplője. A Covid-járvány idején merész váltásra szánták el magukat: elhagyták a hagyományos bisztrókonyhát, és új irányt vettek, a small plate koncepciójára fókuszálva.
A helyet a boros körök is jól ismerik, hiszen a Fióka már a nyitás óta híres gazdag borkínálatáról. 2025 februárjától a Kis Bécs Buda is csatlakozott partnerként a borválaszték kialakításához, így ma már nemcsak étteremként, hanem borboltként is működnek. Rendszeresek a borkóstolók és a tematikus vacsoraestek, amelyeken a Kisbécs szakmai csapata is aktívan részt vesz. Ennek köszönhetően a borlap az elmúlt fél évben jelentősen átalakult: nagyobb hangsúlyt kaptak a közép-európai borvidékek - például az osztrák, horvát és szlovén tételek -, miközben a magyar boroknak továbbra is külön szekciójuk van.
A séf, Mézes Attila már korábban is a Fióka csapatát erősítette, most pedig új lendülettel tért vissza, hogy továbbvigye a sharing stílust. Júniustól franciás-magyaros, egyedi fúzióval dolgozik, ahol fontos szerepet kap a textúrák és színek játéka. De a Fióka klasszikusai (velős csont, húsleves, rántott szelet) természetesen változatlanul az étlapon maradtak.
A kert az utolsó tizenegy év során rengeteg felejthetetlen esemény színhelyévé vált, ahol kicsi és nagy pillanatok egyaránt életre keltek.
Hétvégén a bisztró családbarát hangulatban várja a látogatókat, így a kisgyermekes családok is kellemes élményekkel gazdagodhatnak.
Nem véletlen, hogy a Fióka sokak számára a "budai oázis" néven ismert: a nyüzsgő és forgalmas budai csomópont szívében, mégis egy igazi zöld menedék vár rátok. Itt bármikor, a hét minden napján megpihenhettek egy könnyed ebéd mellett, élvezhetitek a délutáni kávézás és a desszert varázsát, vagy akár egy hangulatos esti borozásra is betérhettek.
Az Émile egy lenyűgöző pasaréti villában található, amely az 1920-as évek építészeti stílusát idézi. Az elegáns, mégis meghitt belső terek olyan otthonos atmoszférát teremtenek, ami azonnal magával ragadja a látogatókat. A történelmi környezet és a modern vendéglátás harmonikus találkozása miatt az Émile gyorsan a budai helyi közösség kedvenc helyévé vált.
Ha az időjárás nem éppen kedvez a szabadban való étkezésnek, a villa elegáns belső terei mindig kellemes búvóhelyként szolgálnak.
Az étlap szívében a reggelik foglalják el a központi helyet, és a legcsodásabb hír, hogy ezeket bármikor rendelhetjük, így akár egy korai napindításhoz, akár egy késői brunch-hoz is ideális választás. A kínálat ékköve a kétszemélyes reggelitorony, amely több szinten helyezkedik el, tele sós és édes ínycsiklandóságokkal. Kóstolhatjuk az Eggs Benedict klasszikus ízét, élvezhetjük a friss croissant-t, melyet ízletes sonkával, kecskesajttal és roppanós zöldségekkel tálalnak. A desszertként érkező amerikai palacsinta friss gyümölcsökkel és édes juharsziruppal koronázza meg az élményt. Ráadásul mindehhez egy csésze aromás kávé és egy pohár frissen facsart narancslé is jár, hogy igazán különleges legyen a pillanat.
Az Émile nem csupán a reggelik terén jeleskedik. Az étlapján helyet kapnak szezonális különlegességek is, melyek a hagyományos magyar ízeket egy friss, modern megközelítésben varázsolják elénk.
A földszinten található a CACAO cukrászda, amely tökéletes kiegészítője a helynek. Itt nemcsak sós és édes pékáruk várják a vendégeket, hanem ínycsiklandó Gerbeaud sütemények, friss kenyerek és különleges specialty kávék is elérhetők, akár elvitelre is.
Az Émile egy varázslatos hely, ahol a családias melegség és az elegancia tökéletes harmóniában találkozik. A légkör nyugodt, de tele van élettel, ami ideálissá teszi a hosszú, lazítós reggelekhez, a délutáni süteményezésekhez, vagy akár egy stílusos koktélesthez is. Itt minden pillanat egy különleges élményt ígér.